Olu produkti

Olas ir plaši lietots un uzturvērtības ziņā vērtīgs produkts, kam piemīt dažādas funkcionālas īpašības.

Pārtikas produktu ražošanā olas un no tām iegūtos produktus izmanto kā:
- emulgatorus (olu dzeltenums);
- koagulantus (olu baltums);
- putu veidotājus (olu baltumu),
- u.c.
 
Olas vidēji sver 62 g, no kā 9 - 11 % veido čaula, bet atlikušo - olu baltums un dzeltenums.
Olas sastāvs var mainīties atkarībā no dažādiem faktoriem, t.sk. vistu šķirnes, vistu barības, u.c.

Olu dzeltenums veido aptuveni 31% no olas. Olu dzeltenums pirms apstrādes var saturēt vidēji 48% ūdens. Atlikušo olas dzeltenuma masu veido galvenokārt tauki (~33%), olbaltumvielas (~16%), un nedaudz ogļhidrāti (~2%). Olu dzeltenuma pulveri var izmantot tādu produktu ražošanā kā majonēze un mērces, maizes un konditorejas izstrādājumos, makaronos un nūdelēs, kā arī citos.

Olu baltums veido aptuveni 58% olas. Olu baltums pirms apstrādes var saturēt vidēji 88% ūdens.
Neskaitot ūdeni, olu baltumā dominē olbaltumvielas (10%). Olu baltums satur salīdzinoši maz ogļhidrātus (~0,8%) un taukus (<0,2%). Olu baltuma pulveris var tikt izmantots daudzos pārtikas produktos, tostarp kopā ar citām sastāvdaļām kā putu veidotājs uzputotos saldumos (bezē, zefīrs),
ūdens saistīšanai zivju un gaļas produktos, kā saistviela visu veidu pārtikas produktu, kā arī struktūras veidošanai nūdelēs u.c. produktos.

Mēs piedāvājam Jums sekojošus sausos olu produktus:

* olu pulveri;
* parasto un termostabilo olu dzeltenuma pulveri;
* olu baltuma pulveri.

 

Vairāk informācijas par konkrētiem produktiem pieejama pie mūsu tirdzniecības menedžera: Matīsa Zalcmaņa.