Aromatizētāji

NEO plašā sortimentā piedāvā dažāda veida un formas aromatizētājus:
* Augļu / ogu aromatizētājus
* Garšvielas un to maisījumus
* Dūmu aromatizētājus
* Procesu aromatizētājus (šķiņķis, kafija, īriss, karamele utt.)
* Aromatizētāju un citu sastāvdaļu maisījumus (angliski "compound")

Aromatizētāji iedalās:
* Ekstraktos
* Dabīgos
* Dabīgi identiskos
* Sintētiskos

Pieejamās aromatizētāju formas:
* Šķīdums
* Pasta
* Emulsija
* Absorbāti - pulverveida produkts, kas ietverts eļļas šķīdumā
* Kaltēts izsmidzinot - aromatizētājs šķīduma formā, ietverts pulverveida kapsulā
* Kaltēts vakuumā - pārsvarā procesu aromatizētāji - granulu veidā
* Pulverveida aromatizētāju maisījumi, kas sajaukti sausā veidā

Aromatizētāji tiek piedāvāti dažāda veida iepakojumos, ieskaitot aseptisko.

Aktivitātes ir sadalītas vairākās nozarēs:
* Bezalkoholiskie dzērieni: sulas, limonādes, enerģijas dzērieni, aromatizēti ūdeņi utt.
* Piena produkti: saldējums, jogurts, piena dzērieni, krējums, siers utt.
* Cukuru un miltu konditoreja: ledenes, piena karameles, želejas konfektes, konditoreja utt.
* Alkoholiskie dzērieni: degvīns, alkoholiskie kokteiļi utt.
* Garšvielas: dažādi produkti, tai skaitā arī uzkodas
* Mērces: majonēze, kečups utt.

Piena produktu aromatizētāji

Piena produktu aromatizētāji ir dabīgs produkts, ko iegūst ekstrakcijas un iebiezināšanas ceļā no gataviem produktiem (krējuma, siera, sviesta).

Dabīgos piena aromatizētājus, kuras piedāvā Neo, var pielietot ne tikai piena, bet arī citiem produktiem garšas pastiprināšanai, piemēram, dažādām mērcēm vai konditorejas un maizes rūpniecībā. Visi piena aromatizētāji satur tīru un raksturīgu garšu un aromātu, un tās ir ideālas produktiem ar zemu kaloriju daudzumu, jo tās piešķir specifisko aromātu, kas nepieciešams gala produktā, tai pašā laikā tām piemīt maza enerģētiskā vērtība.

* Krējuma aromatizētājs - iegūst fermentējot krējumu, kā rezultātā tiek iegūts koncentrēts krējuma aromatizētājs.

* Sviesta aromatizētājs - izšķir „pamatgaršas”, „virsgaršas” un abu garšu sviesta aromatizētājus. Piemēram, izvēloties „virsgaršas” sviesta aromatizētāju, produktam būs izteikts aromāts, mazāk garša.

* Siera aromatizētājs - siera aromatizētāji ir ļoti dažādi, tos iedala atkarībā no tā, no kāda veida siera aromatizētājs tiek iegūts (Čedaras, Šveices, Parmazan, Zilais siers u.c. sieri).

* Jogurta aromatizētājs - plaši izmantojams produktos, lai veidotu izteiktāku jogurta aromātu.

 

Vairāk informācijas par konkrētiem produktiem pieejama pie mūsu tirdzniecības menedžeres: Kristīnes Kalniņas.